De Parelduiker nodigt zijn abonnees, vrienden en lezers van harte uit voor een feestelijke Parelduikermiddag - aan het begin van de Boekenweek - over het verboden toneelstuk van Slauerhoff: Jan Pietersz. Coen op zaterdag 25 maart van 16.00 tot 17.30 uur in de Theaterzaal, Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA), 7de etage, Oosterdokskade 143, Amsterdam.

parelduiker

Vele malen werd een uitvoering van dit toneeldrama verboden. Pas in 1961 werd een eenmalige opvoering toegestaan. Spelers van toen vertellen erover. Scènes uit het gewraakte stuk worden gelezen en van commentaar voorzien.

M.m.v. Slauerhoff-biograaf Wim Hazeu, Hugo Koolschijn, Celia Nufaar, Ger Thijs, Krijn ter Braak, Paul Rutgers van der Loeff, Boudewijn Chabot en de dichteres Marieke Rijneveld. Moderator Anton de Goede.

De toegang is vrij en na afloop wordt u een drankje aangeboden. We hopen u dan en daar te ontmoeten.

De Parelduiker is verkrijgbaar bij de betere boekhandel en via lubberhuizen.nl. U hoeft geen nummer van De Parelduiker te missen als u een (digitaal) abonnement neemt. U kunt ook een abonnement cadeau doen. Als dank ontvangt u een mooi boek.

De Parelduiker is een uitgave van de Stichting Het Oog in ’t Zeil i.s.m. Uitgeverij Bas Lubberhuizen en wordt financieel ondersteund door het R.O. van Gennep Fonds, fonds op naam van het Prins Bernhard Cultuurfonds, en de Stichting Vrienden van De Parelduiker.

HeervanStand1

Voor literaire dagtochten met Wim Hazeu zie de website van Thera Coppens.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save